Jedličkův ústav a školy ilustrace Jedličkův ústav a školy – kvalitní bezbariérová škola, která ucelenou rehabilitací připravuje děti a mládež s tělesným postižením k integraci do života. logo Praha
Jedličkův ústav a Mateřská škola a Základní škola a Střední škola, V Pevnosti 4, 128 41 Praha 2,
tel.: 241 083 233, e-mail: jus@jus.cz, IČO: 70 87 31 60
ilustraceO nás
ilustraceAktuality z Jedle
ilustraceNaše služby
ilustraceBezbariérové školy JÚŠ
Projekty a pravidelné aktivity
Centrum služeb Vyšehrad
Pronájmy volných prostor
Výběrová řízení a pracovní příležitosti
Podporují nás
Kontakty
110 let Jedličkova ústavu
Fotogalerie
Objednávání jídel
Mapa stránek

klubová TaKavárna

TA KAVÁRNA, to je ta kavárna v Praze na Vyšehradě, kterou provozuje Obecně prospěšná společnost Borůvka ve spolupráci s Jedličkovým ústavem. Jedná se o klubovou kavárnu otevřenou i pro veřejnost zajímající se o její služby a funguje jako tréninkové pracoviště pro lidi s tělesným postižením. Znamená to, že zde pracují jedinci s žádnými, nebo jen minimálními předešlými pracovními zkušenostmi. Učí se pracovat s kávovarem a připravovat vám to nejlepší espresso dle přísných baristických kritérií, dělají kakao s výtečnou domácí šlehačkou, nabízejí kvalitní čaje a prodávají dobroty v bio a běžné kvalitě. Pracují také s penězi, což není obvyklé v každém podobném provozu. To všechno uvidíte na vlastní oči, přijdete-li na návštěvu.¨

Kromě toho se naši milí kavárníci učí společně se sociálně-pracovní terapeutkou další důležité věci, jako je psaní strukturovaného životopisu, nebo prezentace svých schopností a dovedností na pracovních pohovorech, přičemž si schopnosti v kavárně otestují a vědí tedy, co skutečně nabídnout mohou. Sestavujeme i individuální plány rozvoje a celkově vše děláme pro to, aby z našich současných kavárníků byli v blízké budoucnosti spolehliví a spokojení zaměstnanci, kteří najdou uplatnění v oblasti sobě blízké.

Kavárna funguje už pátým rokem a kromě toho, že se díky nekuřáckému statusu, přítomnosti dětského koutku a své vstřícnosti vůči rodičům s dětmi těší oblibě u této skupiny hostů, se postupně stává také centrem kulturního dění, protože své bezbariérové prostory dává k dispozici k pořádání různých večerních programů, zvláště pak hudebních koncertů.

Aktuální program, stejně jako další zajímavé informace, naleznete na internetové adrese www.takavarna.cz Každý měsíc se v TA KAVÁRNĚ navíc konají různé výstavy, které „došperkovávají“ příjemnou a neopakovatelnou atmosféru, která se těžko popisuje slovy a je třeba ji zkrátka a dobře zažít na vlastní kůži.


Navštivte  http://www.takavarna.cz/   

 

Kontakt:

Andrea Šváchová
telefon:   724 145 084
email:   a.svachova@jus.cz

 

 

 




poslední aktualizace 07.01.2021

nahoru