Jedličkův ústav a školy ilustrace Jedličkův ústav a školy – kvalitní bezbariérová škola, která ucelenou rehabilitací připravuje děti a mládež s tělesným postižením k integraci do života. logo Praha
Jedličkův ústav a Mateřská škola a Základní škola a Střední škola, V Pevnosti 4, 128 41 Praha 2,
tel.: 241 083 233, e-mail: jus@jus.cz, IČO: 70 87 31 60
ilustraceO nás
ilustraceAktuality z Jedle
ilustraceNaše služby
ilustraceBezbariérové školy JÚŠ
Projekty a pravidelné aktivity
Centrum služeb Vyšehrad
Pronájmy volných prostor
Výběrová řízení a pracovní příležitosti
Podporují nás
Kontakty
110 let Jedličkova ústavu
Fotogalerie
Objednávání jídel
Mapa stránek

rekreační zařízení Buková


Jedličkův ústav a školy vlastní a provozuje rekreační zařízení v obci Buková na úpatí Novohradských hor, tzv. statek. Ke statku ještě patří letní tábor, který se nachází asi 2 km od Bukové v lese na břehu rybníka.

Statek je vybudován jako bezbariérový, má kapacitu 32 lůžek a je možno ho využívat celoročně. Z 32 lůžek je 25 umístěno v 8 přízemních pokojích. Součástí  statku je dobře vybavená kuchyně, kde vaří kuchařky Jedličkova ústavu. Dále do vybavení patří jídelna, klubovna, sauna a samozřejmě sociální zařízení s WC a sprchami, které jsou ve společných prostorách.
Statek lze využít jako školu v přírodě nebo k víkendovým i delším pobytům. S ohledem na velmi pěkné okolí z hlediska přírodních i kulturně historických zajímavostí, je statek dobrou základnou pro pěší či cyklistické výlety do okolí. V zimních měsících se v bezprostředním okolí dají využít běžky. Statek lze použít i jako základnu k motoristickým výletům do vzdálenějších oblastí Jižních Čech, případně do Rakouska.

Letní tábor se nachází za obcí Buková v lese na břehu krásného rybníka. Jde o oplocený pozemek, na němž se nachází 20 chatek s kapacitou 60 lůžek. K táboru patří kuchyně s jídelnou, klubovna a umývárny s WC. Součástí oplocené plochy je i travnatá plocha vhodná ke hrám a sportování, je zde hřiště na volejbal a ohniště na táborové ohně.

 

Ceník ubytování  

Bližší informace, např. o volných termínech, Vám poskytne správce:

Milan Šácha
telefon: 386 324 167 nebo mobil 777 026 562
email:  bukova@jus.cz

 

 




poslední aktualizace 08.01.2024

nahoru